OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Amasya-Merzifon Yeni Mahalle´de, 1991 yılında, bölgenin yeni yerleşime ve gelişmeye açık olması sebebiyle, muhtar Metin Şahinkaya ve  ihtiyar heyeti okul yapımı için Milli Eğitim Müdürlüğü´ne müracaat etmişlerdir. Milli Eğitim Müdürlüğü´nün yapmış olduğu etüt ve girişimlerden sonra 1992 yılında okulun inşaatına başlanmıştır. 1994 yılının Haziran ayında inşaat tamamlanarak Milli Eğitim Müdürlüğü´ne teslim edilmiştir. Milli Eğitim Müdürlüğü´nün gerekli planlama ve görevlendirmelerinden sonra 8 Ağustos 1994'de eğitim ve öğretime açılmıştır. Okulumuzun açılışında; Vali Kemal Nehrozoğlu, Kaymakam Salih Cineviz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Eliaçık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Uysal ve Yeni Mahalle Muhtarı Metin Şahinkaya'nın büyük gayretleri olmuştur.

Okulumuzun kurucu müdürü Kadri Erdede, ilk müdürümüz Zekeriya Çiftçi, ilk atanan öğretmenler; Nadir Akgül, İlhan, Şahin, Yurdagül Kavalalı, Serpil Hançerli, Nursel Erdede, Kadriye Aslan, Neriman Oktay, Rıza Karabağ, Hülya Efe ve Necla Gökçe´dir. Okulumuz, eğitim ve öğretime açıldığı yıl 68 öğrenciye sahip olup, adını 1992 yılında Malatya ilinde teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit düşen hemşehrimiz Halim Çalkan'dan almaktadır. Bu vesile ile onu minnetle anıyoruz.